18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Благомир Коцев лично инспектира приюта за безстопанствени кучета в Каменар

Най-четени

Още публикации

След смяната на ръководството на приюта за безстопанствени кучета в Каменар дойдох лично да се уверя в грижите, които се полагат за животните. Важното сега е да се подобрят условията за кучетата, подслонени тук.

Ето по кои аспекти работим:

Храна: Има достатъчни количества, но доброволците и ръководството на приюта ще работят заедно за набавяне на допълнително храна за животните. Благодаря на дарителите за тяхната готовност да предоставят по-специална храна за кучетата в приюта. Тя е ключова за тяхното пълноценно възстановяване, тъй като много от тях пристигат в приюта болни или ранени.

Температурата: Ще отделим пари за неотложни подобрения с оглед на минусовите температури.

Вода: Вече е осигурена топла вода за кучетата.

Помещенията: В следващите месеци съм дал задача да се отдели ресурс за цялостна рехабилитация на приюта. Това включва както базови неща като осветление и вентилация, така и подобряване на материалната база.

Материална база: Търсим начин да подобрим условията в хирургията и помещенията за кастрация на територията на приюта. Отделно от това подготвяме и оборудваме фургони за манипулации.

Ето какво още ми разказа новото ръководство на приюта:

Бездомните кучета в областта са около 5,000. В самия приют сега са настанени 83 кучета. За съжаление, от новородените кученца изобщо в областта, около 9 хиляди годишно, оживяват едва 2,000.

За да се овладее популацията на бездомните кучета, кастрациите в областта годишно трябва да са между 1,800 и 2,000. Затова обаче ще трябва да ангажираме и външни клиники. В приюта всъщност за 4 години са извършени едва 400 кастрации, което е крайно недостатъчно. Освен драстичното увеличаване на броя на извършваните манипулации, трябва да се създадат дигитални регистри, да се налагат глоби за изоставяне и да се контролира по-стриктно процесът на чипиране.

Проблемът с бездомните животни във Варна е дългогодишен и сложен, но вече работим по решенията. Благодаря на доброволците и гражданите, ангажирани със съдбата на четириногите ни приятели. Само така можем да постигнем хуманното отношение, което заслужава всяко живо същество. Заедно. Водени от убеждението, че както се отнасяме към животно в беда, така бихме се погрижили и за близките си.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации