14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Ето кой зае депутатското място на Десислава Атанасова

Най-четени

Още публикации

Драгомир Драганов зае мястото на Десислава Атанасова като депутат в групата на ГЕРБ-СДС в парламента.

В началото на днешния пленарна ден той положи клетва.

Припомняме, че избраната за конституционен съдия депутатка вчера бе освободена от НС.

Номинацията на народната представителка от ГЕРБ за съдия от КС обаче беше посрещната с неодобрение. Вчера депутатите от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП внесоха обща жалба до КС срещу избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии от квотата на парламента.

В мотивите си те оспорват както избора, така и записания в решенията на Народното събрание срок от 9 години, за който биват избрани съдиите, който притовиречи на решение на КС, съгласно което новоизбраните съдии трябва да довършват вече започналия преди две години мандат.

Ден по-рано държавният глава също сезира КС за избора на нови съдии и призова да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му.

В мотивите си той посочи, че принципите на откритост, прозрачност, публичност и обоснованост са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните обсъждания и процедури, целящи легитимирането на предварителна договорка между управляващите политически сили.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации