18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 12, 2024

Ограничения за ел. тротинетки във Варна

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Правила за управлението на индивидуални електрически превозни средства да бъдат заложени като изменение в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна. Това предлагат съветниците от групата на ГЕРБ в Общински съвет, научи Moreto.net.

Според предложението водачът на индивидуалното електрическо превозно средство не може да развива повече от 25 км/ч. Глобата за нарушение е 50 лева.

Движението с индивидуално електрическо превозно средство в паркове, градини, площади, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, тротоари на територията на община Варна, както и в рамките на кръстовищата с пресичания на пешеходни зони, е забранено, гласи още изменението в наредбата.

Ограничението не се прилага за пешеходци чрез бутане на индивидуално електрическо превозно средство. Глобата за нарушение е 50 лева.

Паркирането на индивидуални електрически превозни средства в паркове, градини, площади, детски и спортни площадки, зелени площи, площи, предназначени само за пешеходци, тротоари, спирки на градски транспорт, пътеки за преминаване и пред рампи за достъп на хора с увреждания, е забранено, освен на определените за това от Община Варна места в паркове, градини и пешеходни пространства, се казва още в предложението. Глобата за нарушение е 50 лева.

Собствениците или операторите, които предоставят под наем ел. тротинетки, трябва в приложенията си да посочват допустимите места за паркиране, да ограничат скоростта на устройствата. Освен това трябва да премахват неправилно паркираните тротинетки не по – късно от 4 часа в работни дни и шест в почивни от констатиране на нарушението и уведомяване на собственика. Глобата за последното е 300 лева при първо нарушение и 500 лева при повторно нарушение.

източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации