8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Vivacom отново вдига цените

Най-четени

Още публикации

Мобилният оператор Vivacom („Виваком“) информира клиентите си с СМС, че ще увеличи месечните им сметки.

В съобщение, изпратено до абонатите си, от компанията съобщават, че месечният абонамент на част от основните и допълнителните услуги ще бъде увеличен с натрупаната за 2023 г. инфлация в размер на 4,7 на сто, предаде „Лупа“.

Промяната ще бъде отразена в месечните фактури за февруари 2024 г.

От компанията мотивират решението си с продължаващото нарастване на разходите за труд и доставка на стоки и услуги.

По данни на Националния статистически институт годишната инфлация за 2023 г. е, именно в размер на 4.7 на сто.

Припомняме, че по същото време миналата година Vivacom уведоми клиентите си, че ще повиши цените на месечните абонаменти с 2 лева.

Причината и тогава беше инфлацията през 2022 г., като и тогава телекомът цитира данни на НСИ. Другите два телекома също последваха примера на Vivacom. Tогава Yettel въведе увеличение на цените на мобилните си услуги с 15,3%, а А1 диференцира увеличението на цените си – за клиентите с месечни такси до 25 лв. увеличението беше с 15,3%, а за всички потребители с месечни такси над тази сума индексацията беше фиксирана на 2 лева.

Това вероятно означава, че и тази година абонатите и на останалите два телекома – А1 и Yettel, скоро ще бъдат уведомени за повишени цени.

Важно е да отбележим, че в общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния индекс на потребителските цени на НСИ за изминалата година.

снимка: Vivacom

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации