12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

В Девня се състоя публичното обсъждане на проекта за бюджет на общината

Най-четени

Още публикации

 Днес, както повелява законът, се състоя публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Девня за 2024 г.

С всяка изминала година, благодарение на общите усилия на администрация, съветници и всички жители на общината, сме увеличавали финансовата рамка, като през настоящата година бюджета, който сме заложили, надхвърля 32 млн. лв.! За сравнение, сумата е двойно по-голяма спрямо не толкова далечната 2018 г.

Най-сериозното ни предизвикателство обаче не е изпълнението на бюджета, а множеството проекти, които предстои да започнат още през тази година и да бъдат изпълнени до края на мандата. Вече имаме – извън бюджета, договорено финансиране за 60 млн. лв. по одобрени проекти.

Повече от 10 са проектите, които ще трябва да изпълняваме едновременно. Вече съм споменавал, че предстои почти всички обществени сгради във всяко от селищата на общината да бъдат обновени, че проектираме на всички покривни пространства на публичните сгради да бъдат монтирани фотоволтаици, които да произвеждат ток за осветлението и отоплението на сградите. Чакат ни основен ремонт и модернизация на Музея на мозайките, строеж на плувен басейн и градски стадион, подмяна на повече от 30 км водопроводи, изграждане на канализация, разширение и модернизация на пречиствателната станция…

В момента има толкова много лостове и механизми, по които общините да кандидатстват и да реализират проекти. Но и има редица условия, на които трябва да отговорим, за да се възползваме от средствата. Трябват време, усилия и много добра подготовка.

Досега беше лесно, защото, когато тръгваш от нулата, и нов бордюр на тротоара ще бъде забелязан. Сега всеки може да види на телефона си къде какво се случва, хората – с пълно право, искат повече. Това е своеобразно съревнование, което ангажира хората, на които е гласувано доверие, да работят и да правят всичко възможно да отговорят на очакванията на жителите на общината.

снимка: George GW Dragoev

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации