8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Благомир Коцев: Последният агонизиращ вик на едно 10-годишно управление

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Разбутахме кошера с осите и започнаха атаките. Не отговарям на тях, а излагам гледната си точка пред варненци.

По-рано този месец никому неизвестен сайт (радио и телевизия „Истина и свобода“ – бел.ред.) пуска сигнал до ОИК, че имам действащи фирми в чужбина.

Категорично заявявам, че това е абсолютна лъжа и че истината може лесно да се провери. Всички дружества, свързани с корабния бизнес на семейството ми, са заличени още преди няколко години, заедно със самата дейност.

Това написа във Facebook кметът на Варна Благомир Коцев във връзка с информацията, че Общинската избирателна комисия във Варна го проверява за участие във фирми, регистрирани в Малта.

По думите му още като областен управител през 2022 г. той е преминал през всички възможни проверки за съвместимост с длъжността.

Ето какво още посочва Коцев в позицията си по случая:

В атаката чрез ОИК са намесени и личните декларации и дела на районните кметове, които имат право на своята лична позиция, която, сигурен съм, скоро ще направят публично достояние. Те са част от екипа ни и аз вярвам в моралния им интегритет. Техническите детайли по декларациите им са тяхна лична отговорност, която вярвам, че всеки от тях може да поеме, както сега аз разказвам пред вас детайли от моите декларации.

Очевидно е, че атаката срещу мен и районните кметове е целенасочена и координирана от отстранената от власт партия и бившите ѝ активисти, понастоящем трудоустроени в ОИК.

Спряхме процеси на тъмно, на назначенията на „наши хора“, на войнстващите бизнес интереси над обществените. Спирането на тези вредни и незаконни практики очевидно поражда контрареакция на нашите опоненти и уволнени от мен заместник-кметове, назначени вече като членове в ОИК – органът, който бе употребен за политически реваншизъм.

Нямам нищо против проверките и сигналите. Даже напротив, винаги съм насърчавал хората да бъдат критични, да изискват информация и отчетност от управляващите. Затова и уведомявам варненци за всичко случващо се в администрацията и града ни. По същия начин уведомявам вас сега, че нямам участие в търговски дружества – нито в български, нито в чуждестранни.

Внушенията срещу мен са не просто неоснователни. Те са последният агонизиращ вик на едно 10-годишно управление, което не може да се примири с волята на варненци. На едно отминало управление, което още смята, че се разпорежда със съдбите на хората и не може да се примири, че вече не му казват „браво,“ за всяка снимка на залез над варненския хоризонт.

Вярвам, че варненци сами могат да усетят разликата в начина, по който текат процесите в нашия град. Цялостната промяна в стила на управление, спирането на корупционни практики, отношението към хората и бизнеса, прозрачността и откритата комуникация, спазването на законите и поставянето на равни начала на всички.

Наложените от мен политики и начин на работа очевидно не се харесват на онези, които искат да останат в сянка и така да продължат да управляват Варна. Атаките, опитите за натиск и изисквания към мен и новите членове на администрацията са ежедневни. Но нито ще ни спрат, нито ще ни уплашат. Пъстрият общински съвет и нуждата от постоянни преговори също не помагат за това да тръгнем бързо по справедливия път, по който всички ние искаме да вървим. Но вярвам, че заедно ще направим този скок. Напук на старото. В името на нашата Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации