8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

На 22 години Невена стана наставник на ученици от своята гимназия

Най-четени

Още публикации

Възпитаничката на Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ) Невена Терзиева става ръководител на отдел в голяма търговска верига и наставник на ученици в дуално обучение на гимназията, която е завършила.

22-годишната девойка започва практиката си в компанията още като ученичка в паралелка „Търговия“ с дуално обучение. В 11-и клас е на работа два дни в седмицата, а като зрелостничка – три.

„Още от самото начало се сработих много добре с екипа. Наблюдаваха ме и оцениха моите умения“, казва Невена.
Остава да работи във фирмата и сега е ръководител на отдел „Плодове и зеленчуци“. Освен това я определят и за наставник на Ева и Христо, които също учат в НФСБ, паралелка „Търговия“. Невена се надява те също да останат в компанията. 

За Ева и Христо ползите от дуалното обучение са в това, че получават трудов стаж още като ученици и трупат опит в реална работна среда.

Данните на търговската верига показват, че 20 % от учениците, работили при тях, остават за постоянно, а от ръководството на гимназията съветват повече работодатели да се възползват от дуалното обучение.

В НФСГ има пет паралелки с дуално обучение с участието на 7 фирми. Предвижат те да бъдат увеличени. Гимназията е получила средства за наставници, работно облекло, техника и пробно стажуване по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации