14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Бивше военно поделение във Варна тъне в разруха

Най-четени

Още публикации

От години сградите на бившето военно поделение във варненския квартал „Владислав Варненчик“ тънат в разруха. Те се рушат и са опасни. Крадци разграбват строителни и други материали.

Имотът е заприличал на едно огромно сметище, тъй като там се изхвърлят всякакви отпадъци.

Имотът е над 54 декара и се намира на границата между два района – “Владислав Варненчик” и “Младост”. В края на 2016 г. е предоставен на Община Варна от Министерството на отбраната. За последен път оглед на някои от сградите е направен преди 3 години.

„Конструктивно към онзи момент бяха добре, не се налагаше предприемане на действия по отношение събаряне и обезопасяване“, коментира Петко Бойновски от община Варна.

На територията на бившето военно поделение е имало десет сгради, като една от тях е съборена преди години. Останалите се рушат с времето. Колоните и парапетът на една от постройките, са пропаднали и има опасност от срутване, ако не се вземат мерки.

От някогашния живот тук няма и следа. Изтърбушените постройки изглеждат призрачно. От години сградите на бившето военно поделение се разграбват от крадци, тъй като достъпът до имота е свободен. В изоставените сгради нощуват бездомни хора, които могат да пострадат от евентуално срутване.

От общината обещават, че ще предприемат мерки, за да ограничат достъпа на хора до опасните сгради.

източник: БНТ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации