8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

ФК Аксаково се е запътил към Североизточната Трета лига

Най-четени

Още публикации

ФК Аксаково е на път да възроди традициите си отпреди няколко години. В средата на 90-те скромният клуб бе участник в „Б“ група (днешната Втора Лига). Обновена база, ново осветление и озеленен терен с поливна система е една от предпоставките за добро развитие на клуба. Към момента аксаковци са на първо място в „ОФГ Варна“. Отборът се води от Калоян Михалев и Николай Георгиев. През миналата година тандемът направи подвиг, като класира Светкавица на трето място в Североизточната Трета лига и при това с най-нисък бюджет. Един от най-опитните в състава е играещият треньор Десислав Дяков, който се е подвизавал за Спартак (Варна) и Светкавица (Търговище).

През Sportal.bg говори за положителните промени напоследък в клуба:

„Голяма е заслугата за новото ни начало на Илко Иванов. Този човек направи всичко възможно да осигури в тези трудни времена финансовия комфорт във клуба. Дори отбори от четвъртото ниво са обречени без финансова подкрепа. Вече започнахме предсезонната подготовка, която включва контролни срещи с някои отбори от Трета лига. С идването на треньорите Калоян Михалев и Николай Георгиев си поставяме високи цели. Имаме двама нови играчи от Септември (Тервел) – Калоян Цветков и Йордан Атанасов, които със сигурност ще повдигнат и класата ни. Изграждаме сплав между опитни играчи като капитана Слави Сталев, Мишо Паскалев, Павел Ангелов, Димитър Йонков и Христо Пенев и по-млади. Те също много добре се вписаха при нас. Така например Димитър Стефанов и Димитър Симеонов са голмайстори с по девет гола. Имаме и добра посещаемост. Надявам се в края на сезона да ликуваме като нов член на Североизточната Трета лига“.

източник: Спортал.бг

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации