12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, февруари 25, 2024

Гергана: Отиде да купи вечеря, но се забави – пуснах камерата и видях как лежи…

Най-четени

Още публикации

48 часа след показното убийство на Мартин Божанов-Нотариуса пред bTV говори съпругата му Гергана Божанова, която е служител в ГДБОП.

Тя е и първият човек, подал сигнал за престъплението на телефон 112, 50 минути след разстрела. В телефонен разговор пред bTV Божанова разказа, че мъжът ѝ излязъл за вечеря, но се забавил, погледнала на камерите дали не паркира пред дома им и с двете им деца го видели да лежи на земята. Така подала сигнал 50 минути след разстрела.

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал“, казва жената.

Според записите от камерите в комплекса, Божанов е убит в 19 часа и 20 минути. Съпругата му Гергана първа звъни за помощ.

Жената е служител в ГДБОП, а пред нас заяви, че е стажант и няма достъп до нито едно дело. Твърди още, че с мъжа ѝ имат не над 20 имота, както твърди разследването, а само три.

С един куршум в главата е убит Мартин Божанов. Изстрелите срещу него са били два, но единият не е попаднал в Нотариуса. Това научихме днес от наши източници в разследването.

От полицията предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България.

Разследващи влязоха днес в имоти на Божанов и съпругата му. По информация на bTV проверяваните имоти са над 20. Сред тях са къща в ловешкото село Карлуково. Преди била на 2 етажа, неизмазана, а сега е с видеонаблюдение. До нея дори е построена детска площадка, според местните – за лично ползване от Божанов и семейството му. Как са придобити имотите, тепърва ще се проверява.

Към момента в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство срещу Божанов – за измами и принуда.

„Разследването буквално е било приключило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов“, каза зам.-градският прокурор Иво Илиев.

Мис България Ивайла Бакалова казва в ефира на bTV, че Божанов ѝ е предлагал помощ, за да бъде пуснат от ареста мъжът ѝ – бизнесменът Веселин Денков. Искал е но по-малко от 100 000 евро.

Според търговския регистър Мартин Божанов има участие в общо 14 фирми. При проверка на адреси, на които са регистрирани седем от дружествата, ни отварят вратата само веднъж.

„Институциите да не се ровят да търсят документи и някакви щуротии, а да хванат да разследват убийството на мъжа ми“, призова Гергана Божанова.

снимка:фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации