8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

ОИК отстрани районен кмет във Варна

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

ОИК Варна отстрани районен кмет в Морската столица, научи „Будна Варна“. Прекратиха предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков, като кмет на район „Одесос“ вчера с решение.

Преди дни срещу Цветков, заедно с кмета на „Приморски“ Николай Желязков и общинския кмет Благомир Коцев (двамата също са от ПП-ДБ), започнаха проверки имат ли участия във фирми след встъпването си (трябва да излязат в едномесечен срок) . Специално за Цветков в града от седмици се говори, че е сгафил по казуса и новите избори в централния район „Одесос“ са почти сигурни. Все пак решението на ОИК не значи автоматично сваляне от поста, защото то подлежи на обжалване в 7 дневен срок, вероятно ще има втора инстанция и т.н.

ОИК констатира, че по партидата на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ не са подавани заявление от 2010 г. А и: „В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва Цветнен Димитров Цветков не е предприел действия пред ТД на НОИ във връзка с изискване на процедурата пред Търговски регистър за бъдещо заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ с ЕИК 040039484. Такива действия не са предприети и до 29.01.2024 г. (деня на започване на проверката в ОИК – б.а.). В получено на 01.02.2024 г. възражение от същия отново липсва заявление за предприети такива действия. В законовия едномесечен срок в Търговски регистър не е подавано заявление за заличаване на разглежданото ЕТ. В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва Цветнен Димитров Цветков не е предприел действия по писмено уведомяване на председателя на Общински съвет Варна и ОИК Варна за заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ в Търговски регистър. Такива действия не са предприети и към момента на взимане на настоящото решение. В този смисъл Цветнен Димитров Цветков е нарушил и изискването на чл.41 ал.3 ЗМСМА“.

Цветнен Цветков, който е доцент в Икономически университет – Варна, стана широко известен в качеството си на бизнесмен през 2010 г. – заради репортаж на „Господари на ефира“, разказващ за неплатени към служителите заплати: 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации