22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

Община Варна да даде 1 млн. лева за международни спортни прояви искат съветници

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Общата сума от 1 млн. лева да бъде заложена в общинския бюджет за 2024 година. С нея да бъдат финансирани международни семинари, международни турнири и международни приятелски срещи/разменни гостувания на варненски отбори с отбори от Балканите и Европа. Това одобри в петък ресорната комисия към местния парламент като даде положително становище и препраща въпроса към финансовата комисия, предаде репортер на Moreto.net.

Комисията по младежки дейности и спорт даде положително становище и за отпускане на общо 800 лева за изработване на задание, индикативна стойност на разходи за проектиране и КСС на проект за изграждане на многофункционални спортни комплекси в „Младост“ и „Аспарухово“.

Предложенията за спортните прояви и за спортните комплекси дойдоха от групата на „Възраждане“.

Съветниците одобриха още закупуването на електронна измервателна система за провеждане на лекоатлетически състезания, която да гарантира брезпристрастно отчитане на резултатите.

Част от членовете на комисията неколкократно поставиха въпроса откъде точно се очаква да дойдат средствата за всичко това и как точно са направени сметките за исканите средства. По думите на председателя Георги Георгиев спортът трябва да е обща кауза за всички и на подобно заседание да се вземе единно решение за работа в посока подобряване на спортните бази и среда. Същинската финансова част следвало тепърва да се разглежда от ресорната комисия на предстоящо заседание.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации