10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Община Провадия ще е с нов обществен транспорт

Най-четени

Още публикации

Община Провадия отново ще е с нов обществен транспорт от средата на месеца.

Транспортната фирма „Боксер“ ЕООД е избрана за нов изпълнител на обществен превоз на пътници, съобщи за Радио Варна кметът на града Димо Димов.

Фирмата получава одобрение след обявена обществена поръчка, на която се явява с досегашния превозвач „Волан 1“ ЕООД. В момента тече 14 дневен срок за обжалване и ако няма такова новият превозвач ще започне работа към средата на месеца, уточни Димов.

Той се надява, че от фирма „Боксер“ ЕООД ще осигурят по-качествен и редовен транспорт на жителите, като се обмисля и корекция на транспортната схема, която да удовлетвори нуждите на деца от село Манастир, избрали да учат в Провадия, а не в училището в най-близкото село.

Фирма „Волан 1“ ЕООД беше избрана в средата на миналата година, а договор с нея беше сключен след като община Провадия поиска разрешение за това от Областна администрация Варна.

Причината е, че от общината два пъти са обявявали обществена поръчка, но и на двете не се явила нито една фирма. Така се стига до сключването на договор без обществена поръчка, но след разрешение за това от Областната администрация.

По договор старата фирма трябва да изпълнява задълженията си до застъпване на новия превозвач, но от „Волан 1“ ЕООД обявяват, че се отказват.

Според Димо Димов причината е, че нямат техническата възможност и превозните средства, с които да изпълняват ангажимента си към общината.

източник: Проватон

снимка: интернет

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации