9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Васко Василев, ДСБ: Решението на ОИК за кмета на „Одесос“ е тенденциозно

Най-четени

Още публикации

Решението Общинската избирателна комисия за прекратяване на правомощията на кмета на варненския район „Одесос” Цветнен Цветков е тенденциозно и е взето след анонимен сигнал. Това заяви в ефира на Дарик Васко Василев, който е председател на местната организация на ДСБ, от чиято квота е Цветков.  

 „Дали Цветков е излязъл от търговското дружество, ще го каже съдът. В сигнала срещу него са посочени имена и адрес, на който има блок с 200 апартамента. Не е проверено дали наистина такъв човек съществува и живее там.  Решението на ОИК е взето от мнозинството на ГЕРБ, ДПС, Възраждане, ИТН и БСП. Цветков поиска отсрочка от няколко дни, за да представи материали. Същата схема се изпълнява и по отношение на кметовете на Варна и на район „Приморски”. Срещу кмета на Варна сигналът е подаден от бивш агент на Държавна сигурност. Да не се окаже, че сигналът срещу районните кметове е подаден от лице, което не съществува?! Как може по анонимен сигнал да се вземе такова решение? Според нас Цветков не е сгрешил, а проблемът е в начина, по който ОИК работи по тези сигнали. Това решение е тенденциозно и предварително обмислено”.

Василев добави, че сигналът срещу районните кметове е подаден дни, след като Общинският съвет е отхвърлил искането на ПП-ДБ Община Варна да придобие сградата на Руското консулство и да върне акциите в Пловдивския панаир. Според местния лидер на ДСБ това е станало с гласовете на мнозинство, което той определи като русофилско.

Сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ на местно ниво във Варна няма как да се случи, смята Васко Василев.

„ГЕРБ превърнаха града в някакво село. Имаме абсолютно различен начин на мислене и на възприемане на политиката за развитие на града. Половината от местните лидери на ГЕРБ не са от Варна. Моите уважения, но Иван Портних е дошъл от София и не си е играл на пясъка като дете. Те нямат визия за развитието на този град. Варна е единственият областен град, в който заради ГЕРБ Общинският съвет няколко пъти отказва да приеме декларация, осъждаща войната в Украйна”.

Васко Василев добави, че приветства заявките на кмета Благомир Коцев за ревизия на Общия устройствен план, за да бъде спряно презастрояването във Варна.

източник: Дарик Варна

снимка: архив Васко Василев

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации