6.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, февруари 29, 2024

Благомир Коцев: Нямам притеснения от проверката на ОИК по сигнала за мое участие в офшорки

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Първият човек във Варна отговори на обвиненията срещу него.

Кметът на Варна Благомир Коцев каза днес, че няма никакви притеснения от проверката на общинската избирателна комисия (ОИК), започнала след сигнал, че името му все още фигурира в търговски фирми, вписани в регистъра на Малта. По думите му той отдавна е излязъл от тези дружества, които са деактивирани. Коцев допълни, че вече е предоставил необходимите документи на ОИК.

За ситуацията с районните кметове на „Одесос“ и „Приморски“ Коцев коментира, че по тези казуси би следвало да се произнесе съдът. Позицията му бе подкрепена и от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той посочи, че има информация, че двамата ще обжалват в съда, който ще прецени дали има нарушение на закона или не, пише novini.bg. 

Петков припомни, че Варна има допълнителни 100 милиона лв. за проекти, като кметът го е запознал с близо 50 проекта. По думите на депутата Даниел Лорер въпреки че кметският екип на града е заварил Общината в изоставено състояние като проектна готовност, е успял в кратки срокове да навакса и много от знаковите проекти за Варна предстои да започнат. Според Коцев се работи и по линия на брегоукрепването в района на Варна, като проектът ще обхване зоната от Галата до Кранево. Има вече правени проучвания и те трябва да продължат, посочи кметът и допълни, че вече има и някаква предпроектна готовност, предаде БТА. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации