18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Рилски спортист пречупи добрата игра на Черно море

Най-четени

Още публикации

Рилски спортист записа девета поредна и общо 15-а победа в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът на Любомир Киров надигра Черно море Тича като гостс 97:75 в двубой, изигран в зала „Христо Борисов“, Варна.

След тази среща победителите са с баланс 15-5 и се закотвят на втора позиция в класирането, докато съперникът им остава на шесто място с 9 успеха и 11 поражения. За Рилски спортист предстои гостуване на Ямбол на 10 февруари, докато Черно море Тича ще се изправи срещу Академик Пловдивкато гост същия ден.

С екипа на „моряците“ за първи път на терена този сезон се появи Иван Спиров, а в списъка за мача липсваше Мартин Йорданов. За „Рилецо“ в състава не бяха Крис Минков и Джо Лоусън.

Баскетболистите на Любомир Киров имаха предимство с борбата в подкошието, която бе 37-29, както и при откраднатите топки, които бяха 13 срещу само 5 за Черно море Тича.

Двубоят започна равностойно, но постепенно гостите стигнаха до лека преднина от 5 точки след тройка на Майкълин Скот. Домакините успяха да свалят изоставането си до точка след поредица от успешни наказателни удари, но баскетболистите на Любомир Киров направиха серия от 9:0, за да направят разликата за първи път в мача двуцифрена – 22:12. До края на периода „Рилецо“ запази лидерската позиция, като дори увеличи аванса си, отбелязвайки 30 точки срещу едва 17 за Черно море.

Рилски спортист изобщо не смяташе да намалява оборотите, като до средата на втората четвърт разликата стигна и 20 точки – 47:27. Къртис Джоунс напомни за себе си с две поредни тройки – първите за варненци от началото на срещата, а Констадин Лазаров свали изоставането на тима си до 16 точки, след два успешни наказателни удара. Алекс Симеонов и Александър Янев обаче се погрижиха да върнат аванса на тима си отново на 20 при 55:35. До почивката домакините отново успяха да намалят разликата, но не съумяха да я намалят под 15 точки, а в последната атака от полувремето Чавдар Костов наниза тройка със сирената за 62:44.

След подновяването на играта резултатността на двата състава драстично падна, като след 6 минути игра тимовете си бяха отбелязали едва по 8 точки. Тач Ънру бе наказан заради реакция след извършено нарушение, а две минути по-късно техническо получи и пейката на „моряците“. Същото наказание сполетя и Алън Арнет, който също реагира на отсъденото му нарушение от съдиите. Разликата междувременно обаче падна до 13 точки – 57:71 след тройка на Венелин ХристовКъртис Джоунс и Алекс Симеонов получиха контузии в глезена, но Джоунс бързо успя да се върне в игра. Рилски спортист навакса точките разлика, които домакините си осигуриха през този период, а със сирената Алън Арнет направи мощна забивка за 80:59.

Черно море Тича не спря с опитите си за обрат и през последната десетка, но след 7 минути игра тимът бе записал едва 9 точки срещу 12 за противника. Пейката на Рилски спортист също получи техническо нарушение, но това не промени ситуацията за „моряците“. Всички състезатели, записани в тимовия лист на гостите, получиха възможност за изяви на терена, докато за домакините минути не получи Берк Мехмед. Края на срещата не изчака и Майкълин Скот, тъй като получи контузия в коляното и се наложи да седне на пейката. Така до края на срещата Рилски спортист остана единствено да оформи крайния резултат, за да се поздрави с 15-ата си победа, печелейки всеки един от четирите периода.

Александър Янев бе най-добър за победителите със 17 точки и 5 борби. Алън Арнет записа 16, Джон Флорвиъс оформи дабъл-дабъл от 13 и 12 борби 13 и 12. С 12 точки завърши Алекс Симеонов, а с 11 остана Чавдар Костов.

Къртис Джоунс отвърна за Черно море с 22 точки. Тач Ънру добави 17, а с 15 и 6 борби завърши Ейврил Уба.

снимка: НБЛ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации