23.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 26, 2024

Кирил Петков във Варна: Оценявам високо първите три месеца от управлението на кмета Благомир Коцев!

Най-четени

Още публикации

Вчера съпредседателят на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков посети град Варна. Той бе придружен от кмета Благомир Коцев и народните представители Даниел Лорер, Калоян Икономов и Настимир Ананиев. Повод за визитата бе среща с членове и симпатизанти на партията.

Кирил Петков оцени високо първите три месеца от управлението на кмета на Варна Благомир Коцев. В тази връзка изрази лични впечатления след срещите си с варненци, които споделят, че вече по-лесно намират път към новата власт, а Община Варна е с широко отворени врати. Пред медиите Петков заяви, че е напълно възможно Варна да излъчи кандидати за евродепутати. По думите му ще бъдат проведени напълно демократични вътрешни избори, а това ще покаже и начина, по който управлява партията. Ще се акцентира върху избор на независими хора на конкурентен принцип. Всеки ще има равен шанс да се състезава за сърцата на членовете на партията и българските граждани, добави Петков при посещението си в морската столица.

От своя страна Благомир Коцев обяви, че се работи по мащабен проект за брегоукрепване на Варна. Проектът касае повече държавата и е свързан с много съвместни действия от двете страни. Става дума за сериозно брегоукрепване от Галата до Кранево. Направени са научни проучвания от чужди и български организации. Предстои да се анализират данните и той да се остойности, коментира Коцев.

В отговор на притесненията относно безопасността в района на Морска гара той изрази надежда атракционната зона да бъде прехвърлена на Община Варна от Министерството на транспорта. Отдавна тази зона е спряла да бъде част от търговско пристанище и вече е продължение на централната част на града. Дали ще бъдат развалени договорите с действащите обекти все още не е ясно и тепърва ще се изяснява. Тези собственици имат своите права, допълни още Коцев.

Съпредседателят на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков отговори на множество запитвания на гражданите относно стратегията на партията в управлението на страната, а също и участието й в евроизбори през юни. “Оценяваме обратната връзка от нашите симпатизанти. Нашият стил е различен от този на нашите опоненти – комуникацията помежду ни е отворена и равностойна.”- заяви Петков.

Кирил Петков заедно с областния координатор на партията Николай Стефанов участваха в учредяването на общинска структура на “Продължаваме Промяната” в община Аврен.

ПП “Продължаваме Промяната” продължава своето разширяване и развитие на местните структури в област Варна. Към вече създадените общински организации се включи и “Промени Аврен”. За неин председател бе избран Лъчезар Братоев, а за членове на ръководството Пламен Дочев, Юлияна Тодорова, Стоян Дичев и Наталия Христова. На срещата бяха обсъдени наболели проблеми в общината и техните решения.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации