14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Черно море Тича със загуба в НБЛ

Най-четени

Още публикации

Варненските баскетболисти вкараха много точки, но това не бе достатъчно да се поздравят с успех. 

Академик Пловдив взе седма победа в Sesame НБЛ след 108:97 (32:23, 24:32, 39:24, 13:18) срещу Черно море Тича у дома.

Така пловдивчани до последно ще са в борбата за попадане в осмицата и с това – участие на Купата на България, пише bgbasket.com.

Резултатът предвещава и страхотна интрига в последния кръг от второто завъртане на 16 февруари.

Там Берое, Шумен, Ямбол и Миньор Перник, заедно с Академик, ще играят за място на Купата. Интересното е, че след поражението Черно море също ще чака до последно за своята позиция, като приема в директен мач у дома Миньор.

Академик изигра най-резултатния си мач за сезона и направи фантастична трета част с 39 отбелязани точки в нея. За последно пловдивчани стигнаха 100 точки преди година, отново срещу същия противник.

Черно море бе отборът, който започна по-силно, но до края на първия период домакините вече бяха направили пълен обрат. Във втората част Академик даде заявка за силния мач, но варненци успяха да настигнат и преди почивката да изравнят.

След подновяването на играта обаче пловдивчани нямаха спирачки и бяха невероятни в атака, за да се откъснат напред с двуцифрена преднина.

Дистанцията скочи и до 20 точки, като въпреки успешната игра в нападение и за Черно море, гостите нямаха шанс да наваксат.

Шестима играчи на Академик завършиха с 10 и повече точки. Томислав Минков отбеляза 21 и 7 борби, 19 добави Ренел Къмингс, плюс 8 асистенции.

За варненци вече съвсем очаквания дабъл-дабъл на Ейвърил Ъгба бе от 31 точки и 13 борби, а 18 точки вкара Костадин Лазаров. Мартин Коцев пък записа 12 точки и 13 асистенции.

Гостите обаче вкараха едва три тройки, срещу 11 за Академик, а двата тима направиха общо 53 асистенции.

снимка: Константин Стоянов

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации