14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 17, 2024

Николай Желязков: За съжаление най-вероятно този сигнал е подаден, защото в търговския регистър не се съдържа цялата документация

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Този сигнал, който е подаден срещу мен касае една несъвместимост на длъжността ми като кмет с длъжността ми като ликвидатор, което е по едно старо вписване в търговския регистър от 2021 г. И за съжаление най-вероятно този сигнал е подаден, защото в търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва тази процедура да бъде извършена, за да се заличи вписването. Това каза по време на извънреден брифинг в морската ни столица кметът на район „Приморски“ Николай Желязков, предаде репортер на медия „Будна Варна“.

„То вече е заличено, още преди да се върна от отпуск. Не се чувствам виновен или нарушил закона по никакъв начин и мога с чиста съвест да заявя, че всички законови задължения, които е трябвало да извърша – съм ги извършил в законовите срокове“, категоричен бе Николай Желязков. 

Припомняме, че преди седмица стана ясно, че спрямо кмета на „Приморски“ има постъпил сигнал в ОИК, че е вписан като ликвидатор на дружество. Входираните документи в комисията дават основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на Желязков като районен кмет поради несъвместимост.

ОИК даде 3 – дневен срок на кмета на „Приморски“ за възражения и обжалване на решението на комисията.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации