14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Времето във Варна – 12 февруари 2024

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

 Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода: минималните ще са между 5° и 10°, в Източна България – малко по-високи, в София – около 6°, преобладаващите максимални – между 12° и 17°, Варна – около 14°.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 m – от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m – около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

През следващите дни ще се задържи предимно облачно

Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. Ще са предимно от дъжд, в планините, а в четвъртък и на отделни места в Северна България – от сняг. С ориентиране и усилване на вятъра, във вторник от северозапад, а в сряда и четвъртък от север-североизток, температурите ще се понижат още и ще се доближат до обичайните за средата на февруари. В петък вятърът ще отслабне, вероятността за валежи е малка, ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. В низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Минималните температури ще са близки до нулата, а максималните – между 7° и 12°. През почивните дни ще се задържи с разкъсана облачност, вятърът ще е слаб от североизток, температурите – без съществена промяна. Остават условията за намалена видимост в равнинната част от страната.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации