13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

100 лева е глобата за разходка на куче без повод

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Първоначалната глоба за разходка на куче без повод в София е 100 лв. Също с толкова се санкционира и неносене на паспорта на домашния любимец, напомнят от Столичен инспекторат. При повторно нарушение глобата се увеличава.

„За миналата година сме проверили над 2900 собственика на домашни любимци, от които 200 са с нарушения – водене без повод или паспорт или ухапвания на друго животни или човек. Нашите ежедневни проверки показват, че с всяка година собствениците на кучета се научиха да спазват правилата – носят снимки на паспорта, имат микрочип и ваксина против бяс. Най-честите нарушения са, че ги водят без повод, срещат се и инцидентите с ухапвания на хора или други домашни любимци“, каза тя. Проверките по парковете в София продължават.

Домашният любимец трябва да има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс, както и да е регистриран в районната администрация, припомни пред БНТ д-р Божидара Гинчева, началник сектор в Столичен инспекторат. Тя добави, че кучетата могат да се пускат свободно само на специалните площадки за разходка на кучета.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации