15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Център за изкуства и занаяти ще предлага извънкласни занимания в Долни чифлик

Най-четени

Още публикации

Център за изкуства и занаяти ще започне да функционира в Долни чифлик. Той е създаден по проект на Местната инициативна група (МИГ) „Долни чифлик-Бяла“, съобщи Катерина Костова, ръководител на дирекция „Инвестиционна политика“ в Община Долни чифлик.

Центърът се помещава в сграда, която е реконструирана със средства на стойност 312 137 лева, от които около 50 процента са европейско финансиране, останалите са от местния бюджет. Обзавеждането на помещенията и заплащането на образователната дейност ще се осигуряват от Общината, уточни Костова. Очаква се новите помещения да бъдат въведени в експлоатация в началото на лятото.

В новия образователен център ще се предлагат извънкласни занимания и работилници за деца, водени от специалисти от училищата и читалищата. Ателиетата не са с фиксирана дейност по проекта и тяхната тематика може да бъде променяна според интереса, поясни Костова. Идеята на общинското ръководство е да се осигурят образователни инициативи за децата, които посещават с родителите си близкия парк.

Центърът за изкуства и занаяти се намира на територията на бившето военно поделение в Долни чифлик, където е създаден парк „Армейски“, осъществен отново по проект на МИГ. В пространството са поставени нови пейки, детски кът, соларни лампи. Алеите са асфалтирани и са засадени растения. По думите на кмета на Долни чифлик Красимира Анастасова мястото е представлявало градско сметище, което сега е облагородено и приятно за посещаване.

снимка: БТА

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации