15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

ОбС – Девня прие програмата на кмета за развитието на общината до 2027 година

Най-четени

Още публикации

Общински съвет – Девня проведе поредното си редовно заседание, съобщи Агенция „Фокус”. На него бе приета мандатната програма на кмета Свилен Шитов за развитието на община Девня до 2027 г. „Програмата е добра, амбициозна и дано да бъде изпълнена 100%“, заяви председателят на Общинския съвет Владимир Ненков. „През последните 4 години нямаме наше решение, върнато от кмета. Това е знак, че мислим и работим заедно за развитието на общината, допълни Ненков, след като съветниците одобриха отчета за изпълнението на решенията на ОбС през отминалия мандат,

Съветниците приеха още стратегия и годишна програма за управлението на общинската собственост през мандата и единодушно избраха Методи Нецев за заместник-председател на местния парламент.

Сред точките в дневния ред, гласувани на заседанието на ОбС, бе и именуването на два площада в Девня и в кв. Повеляново. Занапред площадът около паметника на загиналите във войните ще носи името Княз Борис Първи, а площадът в Повеляново – Св. Св. Кирил и Методий, в чест на покровителите на храма в квартала.

С решение на Общинския съвет бяха отпуснати финансови помощи на 21 жители на общината за лечение и помощни средства при здравословни проблеми, а едно семейство с репродуктивни проблеми ще бъде подпомогнато по общинската програма ин витро, за да сбъдне мечтата си и получи шанс детски смях да огласи дома му.

снимка: ОС Девня

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации