20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Ремонтът на пазара във Владиславово ще продължи до края на месеца 

Най-четени

Още публикации

Очаква се ремонтните дейности на пазара в квартал „Владислав Варненчик“ да продължат до края на месеца.

В момента се извършва подмяна на асфалта на площадката със сергиите за плодове и зеленчуци, които от години стояха празни и не работеха.

„Хубав ни е пазара, но много повечето магазини са за дрехи и играчки или някакви услуги. Няма откъде да си купиш плодове и зеленчуци от производител“, оплакаха се жители на квартала.

В момента старите сергии са изцяло премахнати и ще бъдат подменени с 12 нови маси по модули за плодове и зеленчуци, съобщи за Радио Варна управителят на общинското дружество „Пазари“ Недко Радев. Изградени са и нови 5 търговски обекта тип барака.

Търговци от магазините, намиращи се в близост до площадката, коментираха, че приветстват ремонтните дейности и че те не са попречили на работата им. Вече има проявен интерес към някои от обектите.

„Чух че наемите ще са 500 лева“, каза една от анкетираните жени, но управителят на „Пазари“ отказа да коментира размера на наемите, тъй като те се изчисляват в момента.

Успоредно с изграждането на нови търговски обекти на пазара във Владиславово, се извършва и запълване на дупки с нов асфалт. Там всекидневно влизат автомобили, които зареждат обектите. Те минават през една доста остаряла бариера.

Някои от клиентите споделиха, че има проблем и с паркирането. В момента автомобилите паркират основно на главния булевард откъм входа на пазара, както и на паркинга пред блока зад пазара.

снимка: Радио Варна

източник: Радио Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации