12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Спартак Варна взе морското дерби срещу Черноморец

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Спартак (Варна) започна по перфектен начин втория полусезон, след като се наложи с 2:0 у дома в морското дерби с Черноморец (Бургас) в двубой от 21-ия кръг на Втора лига. „Соколите“ започнаха мача ударно и още в 12-ата минута отбелязаха гол след самостоятелен пробив, залъгващо движение и много технично изпълнение на Дани Начев в долния десен ъгъл.

След попадението гостите погледнаха смело към вратата на домакините и на два пъти вратарят Никола Виденов трябваше да показва класа. В 40-ата минута Павел Жабов след центриране отляво се озова пред защитниците на Спартак и като по чудо не изравни. Неприятният момент през това полувреме бе контузията на капитана Виктор Митев, заменен от Дмитро Семенив.

През второто полувреме гостите отбелязаха гол чрез Самб Бадара, отменен поради засада. Играчите на Спартак  в последните минути тръгнаха смело напред, за да потърсят втори гол. Новото попълнение Джейми Емпие стреля от удобна позиция, но вратаря на гостите Димитър Тодоров отрази блестящо. Ивей Ромееш отправи опасен удар с глава над гредата, а в последната минута на продължението Румен Руменов със страхотен шут от движение от 20 метра подпечата победата на Спартак.

С тази победа варненци се изкачват отново на втората позиция с 39 точки. Те са на 2 от първия Септември, който все още не е играл. Черноморец (Бургас) е 14-ти с 24 точки и в серия от четири поредни загуби.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации