7.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, февруари 29, 2024

Бяла отбеляза 151 години от гибелта на Васил Левски

Най-четени

Още публикации

С гражданско поклонение и възпоменателна церемония в Бяла бе почетена годишнината от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски.

Поклонението започва в 10:30 часа пред паметника на великия българин в града с едноминутно мълчание.

Деян Янчев, директор на Общинския културен институт /музей/ – Бяла, произнесе възпоменателно слово за великото дело на Васил Левски за освобождението на „Отечеството Българско“. В него музейният деец разказа за чутовното дело на Апостола да превърне всеки един българин в знаменосец в борбата за освобождението на народа ни от османско иго.

Деца от Детска градина „Първи юни“ и ученици от ОУ „Отец Паисий“ и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в града изнесоха своя традиционен възпоменателен рецитал.

Церемонията, с участието на кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов, членове на Общински съвет-Бяла, видни местни културни и просветни дейци и десетки родолюбиви граждани, завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола.

снимка:фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации