13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, април 19, 2024

200 000 лева от фонд „Култура“ във Варна ще бъдат заделени за любителско изкуство

Най-четени

Още публикации

Ресурсът на фонд „Култура“ през тази година е значително по-голям и е в размер на 1,8 млн. лв. От тях 200 000 лева са предвидени за любителско изкуство.

Средствата ще бъдат отпускани за реализирането на добри предложения и стойностни проекти. Това заяви заместник-кметът Павел Попов по време на приемна за граждани вчера, на която присъства художникът на графити Дамян Николов.

Младежът е титуляр на сдружение, което се занимава с градски визии и „Графити училище“. Заедно с други млади и талантливи хора осъществяват фестивали, работилници и арт проекти, свързани с градската среда. Николов поиска съдействие от общината за нови пространства за изрисуване, като подлези, жилищни и частни сгради, градски стени.
 
Заместник-кметът Павел Попов подчерта, че бюджетът на града тепърва ще се приема на сесия на Общинския съвет. По думите му има реална възможност да бъде отворена втора сесия на фонд „Култура“ в средата на годината, в която средствата да бъдат осигурени от държавата.

Като вариант за допълнително финансиране заместник-кметът разказа за възможностите за финансиране по програма „Младежки дейности“.
 
В скоро време ще започне работа и Общинската комисия за естетизация на градската среда. Тя ще бъде в нов състав, привличаме хора отворени към новото и модерното изкуство, подчерта заместник-кметът.
 
Липсата на сцена и корепетитор, както и ремонт и енергийно обследване на залите за репетиции бяха проблеми поставени пред заместник-кмета Попов от представителите на детски хор „Добри Христов“, „Хорът на варненските момчета и младежи“ и „Хор морски звуци“, които също участваха в приемната.
 
Следващият приемен ден на зам.-кмета Павел Попов е на 6 март от 14:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-117.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации