18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 6, 2024

Коцев: Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и политически сблъсъци между стар и нов градоначалник. Това са част от акцентите в първите 100 дни управление в община Варна. Кметът на морската столица Благомир Коцев говори в ефира на NOVA.

„Когато има шарен общински съвет, невинаги можеш да разчиташ на подкрепа. За мен трябва да се управлява прозрачно. Опозицията цели да критикува, но, ако е градивно, а не с неоснователни нападки. Варна е сложен град, но след изборите и въпреки трудностите нещата бавно се променят. ГЕРБ и „Възраждане“ най-много критикуваха бюджета. Големите, важни комисии са бюджетната и по общинската собственост. Не искахме да ги отстъпваме. Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство. Той не е скачен с администрацията. Бизнес невинаги значи задкулисни сделки“, коментира той. 

„Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна. Вървим към процедура на закриване на съществуващите паркинги в парка“, посочи Коцев.

Той коментира и акциите на Пловдивския панаир. Част от тях притежава и община Варна. Според градоначалника те трябва да се върнат в ръцете на държавата. „Общинският съвет иска изчакване на делата, които се водят в съда. Прозира скрита приватизация, в която предната варненска администрация е участвала. Възможно е да е имало служители, влезли в договорки“, каза кметът.

Според него няма конфликт на интереси със заместник-кметовете. „Двама от петима от тях са свързани с мен. Работил съм с тях и са професионалисти. Знам, че ще свършат добра обществена работа. Двама районни кметове бяха отстранени. Единият – на „Приморски“, има много спорен елемент. Направил е всичко възможно да излезе от адвокатско дружество. На „Одесос“ е с подобен казус – присъства в дружество, в което е едноличен търговец. Казусът е в съда“, заяви кметът на Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации