15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Варна ще отбележи 3 март с празнична програма

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Община Варна организира чествания по повод националния празник 3 март, отбелязващ Освобождението на България.


Програмата започва в 10:00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще се състои тържествено издигане на националното знаме. 


Във времето от 11:00 часа до 12:00 часа ще бъдат положени цветя и венци на мемориалните паметници на воините – освободители в Морската градина. 


В 13:30 часа в парка-мемориал на воините – освободители в местността „Терасите“ в район „Вл. Варненчик“ също ще бъдат положени венци и цветя. 


Програмата продължава с празничен концерт-спектакъл „Но ний знаем“ от 17:00 часа във Фестивалния и конгресен център. Събитието се организира със съдействието на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. 


От 19:30 часа на площад „Антон Новак“ в Морската градина ще се проведе тържествена заря-проверка. 


Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия. 


Като съпътстващи събития на 3 март, от 12:00 часа, в Морската градина ще бъде даден старт на 61-вата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна. От 14:00 часа в Музея на Възраждането ще бъде представена книгата „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ от Ивета Рашева. 


Част от програмата е и 68-мата ветроходна регата „Трети март“, която ще се проведе в периода от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации