16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Спартак се сбогува с Купата на България след 1:2 срещу Ботев в Пловдив

Най-четени

Още публикации

снимка: фейсбук

Отборът на Спартак Варна отпадна за Купата на България след загуба с 0:2 от Ботев Пловдив в 1/4-финален от турнирната надпревара. Самуел Акере (22) беше точен за домакините през първото полувреме, а Ивелин Попов (72) удвои. Ахмед Ахемдов (87) върна един гол и направи мача интересен в последните му минути.

Отборът от Втора лига даде сериозен отпор на своя съперник, като в началото на мача пропусна две отлични възможности за гол, с които да открие резултата. В същото време „канарчетата“ не бяха особено прецизни в последата фаза на терена. През втората част варненци отново имаха по-добри положения, преди да допуснат втория гол.

В 3-ата минута удар на Укаки беше блокиран от защитник и топката излезе в корнер. От статичното положение Ботев имаше реална възможност да поведе в резултата. Даниел Начев загуби топката в наказателното поле, но ударът на Антоан Конте беше много неточен и премина над вратата.

В 8-ата минута гостите организираха добра атака по левия фланг. Ахмедов центрира успоредно на голлинията, а на втора греда Ивей Ромееш протегна крак и опита да отбележи. За радост на вратаря Матвей Игонен топката излезе в аут.

В 20-ата минута Спартак записа втори голям пропуск на сметката си. Лошо върната топка към вратаря можеше да се озове във вратата, ако не бе навременната намеса на Игонен срещу атакуващия Ивей Ромееш. Тези два пропуска бяха наказани от Ботев две минути по-късно. В 22-рата минута Самуел Акере зарадва публиката на „Колежа“ с хубаво солово изпълнение. Той влезе от десния фланг навътре, стигна до границата на наказателното поле, след което стреля силно с левия си крак. Стражът Георги Георгиев плонжира и закачи топката с ръка, но тя попадна във вратата му.

В 31-вата минута Укаки шутира от дъгата на наказателното поле, но в аут. В 37-ата минута опасен шут на капитана на Спартак Виктор Митев от воле премина над вратата. Полувремето завърши с комбинация между Ивей Ромееш и Румен Руменов. Шутът на последния беше много неточен.

Второто полувреме започна с удар на Ахмед Ахемдов с глава, насочен в обратния ъгъл на вратата. Игонен внимаваше и улови. Минута по-късно Ивей Ромееш шутира по земя, но и този път вратарят на Ботев хвана топката. Феновете на варненския тим запалиха факли и създадоха атмосфера, докато в отсрещния сектор, където са поместени бултрасите, гръмнаха две бомбички. Беше запалена и димка, която покри сектора.

В 64-ата минута Ботев организира добра атака по десния фланг. Джеймс Ето’о тръгна смело напред, стигна до аутлинията и сви топката към свободния Акере. Голмайсторът на Ботев пробва удар в далечния ъгъл с левия си крак, но не успя да завърти топката и тя излезе в аут. Две минути по-късно гостите от Варна имаха претенции за дузпа. Ахмед Ахмедов падна в наказателното поле, показвайки, че е бил задържан, но главният съдия даде знак играта да продължи.

В 72-рата минута Ботев направи важна крачка към полуфиналите на Купата. Самуел Акере влезе на скорост в наказателното поле и върна топката около точката за изпълнение на дузпа. Там Ивелин Попов овладя и насочи удара си право в празния ъгъл на вратата за 2:0.

В 76-ата минута Николай Минков показа добър дрибъл. Халф-бекът центрира по земя, но Мартин Секулич не успя да насочи удара си във вратата. Отново Секулич беше замесен при удар към вратата на Георги Георгиев, но вратарят нямаше проблеми да улови топката. На отсрещната врата Матвей Игонен изби топката в корнер след удар на Румен Руменов от фаул.

В 87-ата минута Спартак Варна върна един гол благодарение на Ахмед Ахмедов, който се разписа след центриране отдясно. Вратарят изпревари стража на домакините и реализира за 1:2.

Съставите:

Ботев Пд: 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Ето, 16. Самюел Акере, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 28. Янис Карабельов, 38. Константинос Балоянис, 79. Атанас Чернев, 93. Георги Николов;

Спартак: 23. Георги Георгиев, 31. Дмитро Семенив, 4. Радослав Терзиев, 6. Александър Цветков, 2. Велислав Боев, 13. Георги Иванов, 45. Даниел Начев, 10. Румен Руменов, 14. Ивей Ромееш, 11. Виктор Митев, 29. Ахмед Ахмедов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации