16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Програмата за 3 март във Варна

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Редица събития ще има на националния празник 3 март във Варна

Програмата в морската столица по повод Освобождението на България започва в 10:00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще се състои тържествено издигане на националното знаме.

Във времето от 11:00 часа до 12:00 часа ще бъдат положени цветя и венци на мемориалните паметници на воините – освободители в Морската градина.

В 13:30 часа в парка-мемориал на воините – освободители в местността „Терасите“ в район „Вл. Варненчик“ също ще бъдат положени венци и цветя.

Програмата продължава с празничен концерт-спектакъл „Но ний знаем“ от 17:00 часа във Фестивалния и конгресен център. Събитието се организира със съдействието на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

От 19:30 часа на площад „Антон Новак“ в Морската градина ще се проведе тържествена заря-проверка.

Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия.

Като съпътстващи събития на 3 март, от 12:00 часа, в Морската градина ще бъде даден старт на 61-вата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна.

Мотошествие под надслов „В името на България“ ще започне от площада пред Катедралата в 13:00 часа.

От 14:00 часа в Музея на Възраждането ще бъде представена книгата „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ от Ивета Рашева.

Част от програмата е и 68-мата ветроходна регата „Трети март“, която ще се проведе в периода от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации