12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

В Бяла честваха 146 години от Освобождението на България

Най-четени

Още публикации

С официално честване, тържество и културни прояви жители и гости на Бяла отбелязаха националния празник на България – 3 март.

Десетки граждани се стекоха на централния площад в Черноморския град днес в 10:00 часа, за да се включат в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Щерион Певтичев и да отдадат почит на загиналите за свободата на България.

Деца от детската градина в Бяла и ученици от ОУ „Отец Паисий“ изнесоха тържествен рецитал. В честванията се включиха и самодейци от НЧ „Пробуда 1928“, гр. Бяла. Младежите от Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм представиха своята първа временна изложба „Шевици“ в градския музей и организираха кулинарна почерпка с вкусотии приготвени по учебния предмет „Кулинарни техники и технологии“.

Деян Янчев, директор на Общинския културен институт /музей/ – гр. Бяла, произнесе тържествено слово и изтъкна, че тази свещена дата за българите – 3-ти март, предоставя възможност за всички нас да се вгледаме в съдбината си като народ с оптимизъм и решителност, да се обединим около общи цели и да продължим да изграждаме по-добро бъдеще за нашите деца и за следващите поколения.

Тържеството, с участието на кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов, зам. кмета – Милена Катрева-Панайотова, членове на Общински съвет-Бяла, видни местни културни и просветни дейци и десетки родолюбиви граждани и гости на Бяла, завърши с полагане на венци и цветя пред паметниците на Щерю войвода и Васил Левски.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации