16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Нови избори или коалиционно правителство – ще стане ясно тези дни

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Българското правителство, начело с Николай Денков, трябва доброволно да подаде оставка на 6 март. На 8 март вече трябва да стане ясно какво ще е новото правителство и ще имаме ли коалиция или ще избираме 50-то Народно събрание.

До 6 март ПП-ДБ трябва да са направили анализ на работата на министрите. Те вече предложиха на политическите си партньори Меморандум за управление, който беше отхвърлен от ГЕРБ-СДС и от вицепремиера Мария Габриел и отношенията между партньорите в управлението се обтегнаха. Там постът на външното министерство беше изрично записан за Николай Денков.

„За мен външната политика се базира на националните интереси и приоритети. България трябва да говори в един глас“, категорична бе, отговаряйки на заявките на ПП-ДБ външната политика да бъде на два гласа, така че всяка политическа сила да има представителство във външните среди.

ГЕРБ-СДС изготвиха коалиционно споразумение, което ще бъде представено на партията на 5-ти март. На 6-ти март споразумениет отива при ПП-ДБ. На 8-и се очаква решението им. При положителен отговор управлението продължава и то ще се нарича коалиция.

Ако всичко това не стане парламентът ще гласува оставката на кабинета „Денков“ и тогава ще има предсрочни парламетарни избори. Очаква се на 9 юни да има избори две в едно, заедно с европейските.

Според премиера Николай Денков, процесът върви нормално засега. Те очакват предложението от страна на ГЕРБ.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации