13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, април 19, 2024

Защо жената, оправдана за „дрифт“ в двора на КАТ, още е без книжка?!

Най-четени

Още публикации

Жената, която стана жертва на фалшиво обвинение, че е дрифтирала в двора на КАТ, продължава да ходи по административните мъки. Съдът я оправда напълно и излезе с решение, че престъпление няма. Така се стигна до отмяна на наказателното постановление.

Тя трябва да си получи шофьорската книжка, но удря на камък. Марияна Мундрова от Сливен е събрала резултати от изследвания в психолаборатории и от психиатри. „Преди дни посетих и лабораторията на ДАИ в София. Минах през психотест успешно. В Германия съм работила като куриер. Заради случката останах без работа. От КАТ ме върнаха отново, не ми дадоха книжката. Искат ми медицинско, че не съм лежала в диспансер, както и документ от психиатър. След това ми казаха, че трябва да мина през ТОЛЕК-Бургас“, разкри тя.

Председателят на Асоциацията на автошколите Красимир Георгиев коментира иронично, че дамата вероятно трябва да премине през още една институция – тренажора на НАСА. „Госпожата е преминала през съответните тестове, покрила е нормативните изисквания. Получила е удостоверение, че е психологически годна и следва да ѝ бъде върната книжката“, категоричен е той.

Историята на Марияна започва когато е спряна от патрулка на КАТ близо до пазара в Сливен. „Казаха да карам след тях, пуснаха сирена. Усъмниха се, че съм с алкохол или наркотици. Тестът за спирни напитки излезе отрицателен. За другия нямах слюнка в продължение на 20 минути и повече. Исках да ми дадат вода или дъвка. Седем души ме гледаха, поисках да ми вземат кръв. Обясних, че понякога пия вечер хапче, понеже имам биполярно разстройство. Отворихме нов тест, направихме го. Излезе отрицателен. Колата е на газ и бензин, за да прехвърли, трябва повече ускорение. Превъртяха се предните гуми, но за дрифт не може и дума да става. Защо веднага не ми написаха акт? Казаха, че са превъртели гумите и ще ме глобят до 200 лева“, спомня си жената.

В крайна сметка книжката ѝ била отнета за неадекватно поведение и въртене на гуми в двора на КАТ. „Получих наказателно постановление, че ми вземат книжката за година, а санкцията беше 3000 лева. Обжалвах, а Административният съд постанови, че няма нарушение“, разказа той.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации