12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Черно море Тича постави на колене лидера Черноморец

Най-четени

Още публикации

Черно море Тича показа съвсем друго лице след грешната стъпка срещу Спартак Плевен преди дни и фиксира първи триумф в Топ 6 на Sesame НБЛ, пише BGbasket.

Баскетболистите на Кирил Болшаков матираха Черноморец с 89:82 в среща от 24-ия кръг, изиграна в зала „Христо Борисов“. Първото полувреме премина през известни амплитуди и за двете страни, но през второто „моряците“ наложиха волята си и до края удържаха щурма на „акулите“, нанасяйки им второ поредно поражение в Първата шестица. От ротацията на варненския отбор липсваше Морис Крийк, но в състава се завърна Берк Мехмед.

Варненският тим продължава да заема последното шесто място във временното класиране, като има на сметката си 11 победи и 13 загуби. От своя страна съставът на Васил Евтимов се смъкна до втората позиция след победата на Рилски спортист срещу ЦСКА, а срещу името му личат 19 успеха и 5 поражения. На 9 март (събота) Черно море ще домакинства на Балкан, докато Черноморец ще посрещне именно „армейците“.

Играта под коша и бързите атаки бяха водеща в дебютните минути. Гостите се възползваха по-бързо от фактите и на няколко пъти матираха варненската защита основно чрез присъствието на Андрей Иванов. Мартин Коцев отговори на предизвикателството и домакините си стъпиха на краката до известна степен, но усилията на Шон Смит, Алекс Уандие и Иванов, както и по-солидното представяне в защита, даде възможност на „акулите“ да се сдобият с аванс от 11 точки в края на встъпителния период.

Солови акции на Аверил Угба, Иван Спиров и Къртис Джоунс, направиха така, че „моряците“ да покажат силата си и да поставят равенството на таблото в началото на следващата десетка. Настоящите вицешампиони стабилизираха играта си в дефанзивен план, а Ладериен Грфин и Травис МакКонико им върнаха самочувствието на лидери в резултата. Джоунс отново се оказа в ролята на основния двигател за варненския отбор и възстанови паритета, но наказателната акция на Иванов се погрижи тимът от Бургас да се оттегли в съблекалнята при 46-43.

Домакините повториха упражнението от втората част и на старта на третата, тъй като погледнаха смело към обрата, осъществен от Костадин Лазаров, Коцев, Угба и Спиров.  Въпреки проблясуците на Смит и МакКонико, „акулите“ изпаднаха в нокдаун и трудно намираха аргументи да отвърнат на удара. Впоследствие Тач Ънру, Лазаров и Коцев неутрализираха пробуждането на Милен Захариев, за да тласнат „моряците“ с 9-точков актив след 30 минути игрово време.

Кош на Спиров в откриващите моменти на заключителната четвърт осигури шанс на варненския отбор да се докопа до двуцифрена разлика. Доза атракция, дело на Смит и МакКонико, показаха, че актуалните вицешампиони не са готови да развеят бялото знаме. Постепенно на сцената изгряха Венелин Христов, Коцев и Угба, които в този момент се постараха домакините да надигнат глава. Геройства на МакКонико и Иванов отново възстановиха надеждите на гостите във финалните акорди за нещо повече, но Джоунс и Угба ги отказаха от тези намерения, слагайки точка на спора.

Къртис Джоунс вдъхнови Черно море за триумфа със своите 19 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Травис МаККонико се отличи за Черноморец с 21 точки, 5 борби и 5 асистенции 

снимка: Черно море Тича

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации