12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Черно море Тича загуби от Балкан във Варна

Най-четени

Още публикации

Варненските баскетболисти дадоха всичко от себе си, но този път не успяха да зарадват своите фенове.

Балкан се върна на победния път в Sesame Национална баскетболна лига. В зала „Христо Борисов“ във Варна шампионите надвиха Черно море Тича с 95:79 в генерална репетиция преди турнира за Купата на България през следващата седмица, където двата отбора ще се срещнат отново още на четвъртфиналите, пише bgbasket.bg.

Противно на резултата обаче, успехът не дойде никак лесно, като макар гостите да водеха през повечето време, голямата разлика се получи едва в края. В този двубой домакините бяха без Морис Крийк.

След този мач Балкан остава четвърти с баланс 15-9 и мач по-малко, докато Черно море е шести с 11-14.

„Зелените“ започнаха много силно мача и само за три минути се откъснаха с 12:2. Те стреляха с много висок процент под коша, но не отбелязаха нито една тройка за първата част. Черно море постепенно започна да топи пасива си и след първата четвърт обърна за 25:24 след общо 18 точки на Тач Ънру и Къртис Джоунс.

Високата резултатност се запази и през втория период, като авансът на „моряците“ за кратко достигна до 6 точки. Балкан обаче бързо отново излезе напред, а след поредица от размени на водачеството, на почивката се оттегли при 50:46.

Баскетболистите на Небойша Кнежевич поддържаха аванса си и след паузата, а след серия от 8:0 разликата стана и 12 точки след забивка на Йордан Минчев и точна стрелба на Николай Грозев. Домакините успяха да се доближат на 5, но заключителния период започна при 73:65 в полза на съперника.

„Моряците“ не се отказаха и след тройка на Ънру в средата на последната част почти заличиха пасива – 76:79. Последва обаче светкавичен отговор от гостите, които вкараха 11 безответни точки, правейки разликата най-голямата до момента в мача. Това се оказа и преломният момент, като до края Черно море не успя повече да се върне в мача.

Йордан Минчев завърши с 26 точки, 9 борби и 5 асистенции за победителите. Димитър Димитров е с 21 точки, 11 борби и 6 асистенции. По 12 имат Илиян Пищиков и Сюприйм Хана, с 11 е Николай Грозев.

За варненци над всички с 24 точки бе Къртис Джоунс, 22 вкара Тач Ънру, а с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби завърши Аверил Ъгба.

снимка: Черно море Тича

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации