12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Благомир Коцев: Всеки, който мисли за Варна подкрепи бюджета. Само „Възраждане“ се въздържаха

Най-четени

Още публикации

снимка: Благомир Коцев

Варненският кмет Благомир Коцев привества бюджета с публикация във Фейсбук: 

„Варна има бюджет! Парите на варненци бяха гласувани от общинските съветници с 30 гласа „за“, 1 „против“ и 16 „въздържал се“.

Благодаря на общинските съветници и едновременно с това не крия разочарованието си от това, че бюджетът не беше приет с единодушие.

След множеството прекроявания, обсъждания и гласувания на предложенията на съветниците от „Възраждане“, те все пак се въздържаха от подкрепа за парите на Варна. 

Трябва да е ясно, че това не е бюджетът на администрацията, нито на Общинския съвет. Това са парите на варненци – на учителите, на лекарите, на социалните работници, на общинските полицаи, на спортистите, на учениците, на артистите. Радвам се, че постигнахме консенсус за тях отвъд партийните разделения. Точно такава трябва да бъде Варна – обединена в желанието си да се развива, а не раздирана от популистки прищевки.

В заключителното си изявление определих някои от дебатите в пленарна зала като детско надиграване. Надявам се в бъдеще дискусиите да са по-зрели. Защото децата порастват без право на избор и са принудени да живеят с последиците, завещани им от възрастните.“ 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации