12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Иван Портних: Всички, които искаха милиони печалби, сме ги спирали

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Отваря се огромна врата към презастрояването на отделни части на града. С времето нещата се изясняват и се вижда кой за какво се е борил. Във времето лъжливите внушения става ясно, че са такива. Това заяви за Радио Варна бившият кмет Иван Портних.

По негови думи на предишната сесия след реакция на тяхната група е отхвърлена голяма част от програмата за управление с общински имоти, в която са включени над 150 парцела за продажба. С тяхна намеса са изключени над 150 чисти имота за застрояване, каза той и обясни, че от администрацията са посочили, че става въпрос за грешка. 

Нали разбирате, че това е абсурд да е грешка. На всеки е ясно, че на всеки един такъв имот ще се случи нова сграда, опасява се бившият кмет. 

Според него сега в програмата са оставени имоти под „привидно добронамерено звучащата опаковка – ликвидиране на съсобственост и продажба на земя под законно изградени сгради“.

 Портних подчерта, че предходната администрация не е допускала частният интерес да надделее, въпреки че са събирали негативи. Всички, които са искали да реализират милиони печалби, сме ги спирали, каза още той.

Портних е категоричен, че незабавно трябва да бъде обявен конкурс за нов главен архитект.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации