13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Обсъждането на Бюджета на Варна продължава и днес

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Поради края на работния ден – 20:00 часа вчера, обсъждането на Бюджета за 2024 г. на Община Варна бе отложено за днес. Работата по приемането на най-важния документ е изключително трудоемка. Съветниците гледат точка по точка. Някои от финансовите параметри преминават при бурни дебати.

Част от приетите промени бяха редуцирани с аргумента, че бюджетът не може да поеме всички предложения. Изказано бе мнението, че за да има повече възможности за инвестиции, е необходима актуализация на местните данъци и такси, каквато не е правена от години. Тазгодишният бюджет също не предвижда промяна на данъчната тежест.

Последното, което успяха вчера да приемат общинските съветници бе отпускането на 300 000 лв. за ремонт на детския кът и езерото в кв. „Младост“.

Още от предната седмица бе ясно, че осмото заседание на местния парламент във Варна няма да се проведе в рамките на един ден. Тогава бяха заложени два – понеделник и вторник. Вчера съветниците гласуваха временен кмет на „Одесос“. Това е, както ви съобщихме – Емилия Христова.

Днес след приемането на Бюджета, съветниците ще разгледат предложения за решения от ПК „Здравеопазване“ относно отпускане и неотпускане на еднократна финансова помощ по молби на граждани за лечение и изследвания по асистирана репродукция. Ресорната комисия даде съгласието си 66 двойки с репродуктивни проблеми и 151 варненци, нуждаещи се от лечение, да бъдат финансово подпомогнати от общината, но крайното решение ще вземе местният парламент.

ОбС ще гледа и точка, свързана с промени в съставите на постоянни, временни и специализирани комисии към Общински съвет – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации