12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Осъдиха преподавател от Аксаково, блудствал с 10-годишно момче

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

От Районен съд – Варна съобщават за медия „Будна Варна“, че е постановена осъдителна присъда за блудство с малолетно момче. Става въпрос за мъж на 26 години, който работил като преподавател в музикална школа в Аксаково. Младият мъж е осъден от Районния съд във Варна за извършени от него блудствени действия спрямо ненавършило 14-годишна възраст дете

Подсъдимият бе признат за виновен, че на 27 януари 2022 г. вечерта извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на 10-годишно тогава момче, което вземало при него индивидуални музикални уроци. Потърпевшото дете веднага след това разказало на майка си какво се е случило и бил подаден сигнал в полицията.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината от подсъдимия и намаляване с 1/3 на определеното му наказание. Така за извършеното блудство, Районният съд във Варна наложи на 26-годишния подсъдим, неосъждан досега, наказание от 1 година лишаване от свобода, като го оправда по първоначално повдигнатото му по-тежко обвинение за престъпление по чл.157, ал.4. Съдът отложи изтърпяването на наложеното му наказание с изпитателен срок от 4 години.

Подсъдимият бе осъден още да заплати на пострадалия сумата от 8000 лв. като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат от деянието, ведно със законната лихва, като отхвърли гражданския иск в останалата му част за горницата над тази сума до пълния предявен размер от 20000 лева. В тежест на подсъдимия са също направените разноски по делото за близо 5500 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации