12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Важна информация за Зелената зона

Най-четени

Още публикации

Зелената зона във Варна няма да работи през почивните дни, а времето за паркиране в обхвата ѝ ще бъде до пет часа. Цената ще бъде същата като при синята – 1 лев на час.

Това съобщи за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

Варненци сигнализират за множество поставени знаци за зелена зона на различни места в града, както и за полагане на пътна маркировка. „Към момента се извършват строително-монтажни работи в „Чайка“ и в другите подзони на зелена зона, като сега се ремонтират самите улици и алеи“, посочи Иванов.

Със сигнал за състоянието на улица „Трайко Китанчев“ в кв. „Чайка“ се обърнаха към Радио Варна живеещи в района. Улицата е с огромни дупки, а се нанася маркировка за зелена зона. „Инвестиционният контрол се извършва от Община Варна.

Този случай е обследван и е по вина на изпълнителя, който е коригирал действията си и е дал уверението, че това повече няма да се повтаря“, увери Младен Иванов.
В момента се работи до Курортна поликлиника, каза още Иванов. „Ще бъдат рехабилитирани пътните настилки, ще бъде положена маркировка и вертикална сигнализация“, допълни Иванов.

Към днешна дата се работи в „Чайка“ и другите подзони на зелената зона, като „Чайка“ е най-назад, каза Младен Иванов. Ремонтират се улици и алеи.

„Строителите имаха договори с конкретни дати, които се анексираха. Доколкото знам, до няколко месеца ще приключат“, каза още той.

Близо 1 милион лева на година би загубило дружеството, ако през почивните дни не работи и синята зона във Варна. Така отговори Иванов на въпроса дали е възможно и синята зона да е свободна за паркиране в събота и неделя.

Към момента няма предложение за промяна в цените за паркиране в обхвата на двете зони в морската столица, каза още Младен Иванов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации