16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Кръводарителска акция във Вълчи дол

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Ръководството на Община Вълчи дол, съвместно с Районен център по трансфузионна хематология – Варна и Областния управител на област с административен център – Варна, се обръщаме към Вас в името на човека и неговото най-ценно богатство- кръвта, за да установим желанието Ви за участие в кръводарителска акция на територията на Община Вълчи дол, научи медия „Будна Варна“.

Основната цел на акцията е да се насочи общественото внимание към проблема с липсата на достатъчно количества кръв за задоволяване нуждите на лечебните заведения и малкия брой кръводарители на територията на Област Варна.

Ползите от кръводаряването са проследени в множество изследвания. От тях става ясно, че след кръводаряване организмът усвоява по-добре кислорода, подобрява кръвообращението си, стимулира се работата на имунната система и се засилва детоксикацията. Счита се, че редовните донори на кръв намаляват риска от инфаркт, хипертония, рак, чернодробна увреда, хемохроматоза, причинена от прекомерно усвояване на желязото и намаляват телесното тегло.

Подходящи кръводарители са хора, които не страдат от хронични заболявания, не приемат редовно лекарствени продукти и са на възраст между 18 и 65 г.

От септември 2023 г. Районен център по трансфузионна хематология – Варна разполага с единствения мобилен пункт за кръводаряване, който е оборудван с всичко необходимо за провеждането на кръводарителска кампания. В тази връзка молим всеки от Вас, който има желание да се включи в акцията,предварително да изпрати координати за връзка: две имена, населено място, възраст и телефон за връзка на имейл адрес [email protected] в срок до 25.03.2024 г. Следва да имате предвид, че кръводаряването ще се състои в работен ден.

При наличие на лица, които желаят да се включат в кръводарителската акция, допълнителна информация относно датата, мястото и часа на провеждане на акцията ще бъде оповестена след приключване на срока за набиране на доброволци.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации