12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Девня получи финансиране за Музея на мозайките

Най-четени

Още публикации

Девня направи поредната крачка към осъществяването на два от проектите за общината, одобрени и заложени за реализация в републиканския бюджет!

Вчера в Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписах договорите за подмяната на 23 км водопроводи и за реконструкцията на Музея на мозайките.

9 млн. лв. ще се инвестират в подмяната на водната инфраструктура в цялата община, с 5,5 млн. ще бъдат извършени основен ремонт и модернизация на Музея на мозайките, каквито не са правени през последния половин век. И за двата проекта вече имаме издадено разрешение за строеж, предстои да бъдат избрани изпълнители, които да ги реализират.

Имаме уверение, че до края на месеца ще бъде подписано финансирането и на останалите 7 одобрени проекта, включващи строежа на плувен басейн и градски стадион в Девня, рехабилитацията на бул. „Съединение“, ремонта на сградата на кметството в Падина, ремонта на читалището и училището в кв. Повеляново, изграждането на съвременна спортна площадка на територията на училището в същия квартал.

Общата стойност на одобрените проекти, които ще се реализират в нашата община, е 27 млн. лв. Повечето от тях предстои да се изпълняват едновременно. Това е сериозно предизвикателство, с което, надявам се, Община Девня отново ще се справи успешно!

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации