12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Черно море Тича отпадна на старта за Купата на България

Най-четени

Още публикации

За пета поредна година Балкан си осигури място на полуфиналите в турнира за Купата на България.

Ботевградчани преодоляха ранна съпротива на Черно море Тича и след обрат стигнаха до успех с 88:69 в първата четвъртфинална среща от програмата на турнира в Бургас, съобщава BGbasket.

Изригване в третата четвърт помогна на Балкан да пречупи волята на „моряците“ и ги праща в очакване на победителя от двубоя Спартак Плевен – Ямбол.

Двубоят започна по-добре за Черно море, като варненци заложиха на добре познатите оръжия Ъгба и Джоунс. Организацията на Балкан куцаше сериозно и ботевградчани изостанаха с 8 точки в един момент от първата четвърт. Небойша Кнежевич направи доста промени в състава и завъртя повечето си играчи, за да намерят шампионите път обратно в мача и това се случи в началото на втория период, когато резултатът бе изравнен до 20:20. Йордан Минчев успя да ограничи действията на Аверил Ъгба, но това му коства две лични нарушения рано в мача.

Черно море си върна минимална преднина, но започна да изпитва много трудности срещу агресивната защита на съперника. Димитър Димитров поведе ботевградчани към нов обрат във втория период, с атрактивни изпълнения под двата коша. Черно море остана без кош от игра четири минути и половина, в който период Балкан направи серия от 14-3, за да се оттегли на почивка при 38:33.

Йордан Минчев избухна в третата четвърт, в която Балкан стигна и до сериозна разлика, след като в средата ѝ ботевградчани нанизаха три поредни тройки за двуцифрен аванс.

Той продължи да расте, като Черно море не изглеждаше да има отговор нито в защита, нито в нападение. Варненци се поддадоха и на нервите, като така и не намираха ритъм в играта си.

Впечатляващата трета част завърши с разлика от 22 точки в полза на Балкан, откъдето вече и силите на „моряците“ не стигаха за търсене на обрат.

Напускането на Ъгба за пет лични нарушения вече тотално обезкуражи Черно море, а Балкан с лекота поддържаше солидна преднина.

Димитър Димитров завърши със 17 точки за успеха,  14 добави Майки Диксън, 12 Йордан Минчев.

Ъгба завърши с 13 точки и 12 борби, като половината актив на американеца бе вкаран още в първата част. Къртис Джоунс се записа с 18 и Костадин Лазаров с 13.

снимка: Черно море Тича

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации