13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Комедията „Училище за бащи“ на 3 април във Варна

Най-четени

Още публикации

Предстои премиера и във Варна на пиесата от Жан Ануи „Училище за бащи“. Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще представи комедията на 3 април от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Режисьор е Румен Велев.

Билетите са в продажба на билетни каси Българан и Фестивален комплекс. Онлайн билети за „Училище за бащи“ могат да бъдат закупени от системата на ePortal.BG

„Училище за бащи“ е реплика на класицизма, на Молиер и неговото „Училище за жени“.

„В спектакъла има много смях, има и драматични моменти. Жан Ануи често апострофира големите автори, въпреки уважението, което изпитва към тях. Едната от основните му теми е чистотата на взаимоотношенията – и на лично, и на обществено ниво. Неслучайни са неговите сериозни постижения в областта на драмата – „Антигона“, „Евридика“, „Чучулигата“ и други. Интересното е, че в тях той поставя жената на пиедестал, защото смята, че при нея е закодирано спасението на човечеството. А при мъжете – наслаждението към живота, хедонизма и егоцентризма. И в тази пиеса е точно така“, заяви Румен Велев.

В нея се разказва историята един баща, който имал голямо его и често използвал жените като средство за удоволствие и забава. Случва му се обаче да се влюби…

„Става така, че бащите получават своите уроци по нравственост и морал от своите дъщери. Чрез комедийното, почти фарсово начало, в спектакъла се извеждат много стойностни послания по отношение на високите теми, каквато е любовта“, посочи режисьорът.

Хореографията на „Училище за бащи“ е на Хикмет Мехмедов, музиката – на Стефан Димитров, а текстовете на песните – на Ваньо Вълчев. Сценографията и костюмите са дело на Мартина Варийска.

Участват актьорите Валери Еличов, Ива Трифонова, Милена Маркова, Тони Минасян и Златко Ангелов.

снимка: театър „Българан

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации