18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 6, 2024

Важно съобщение за всички със сметка в Револют

Най-четени

Още публикации

Организираните престъпници са се възползвали от пропуск в платежните системи на Revolut, за да откраднат повече от 20 милиона долара от парите на финтех, съобщи Financial Times, цитирайки множество източници, запознати с инцидента, които не са идентифицирани.  

Проблемът възникна поради разлики между американските и европейските системи на Revolut, което означаваше, че някои транзакции бяха отхвърлени и след това погрешно възстановени, съобщава вестникът.

Престъпни групировки започнаха да използват проблема в началото на 2022 г., след като беше идентифициран в края на 2021 г. Те биха насърчили хората да правят големи транзакции, които биха били отказани, след което теглеха възстановените суми чрез банкомати. 

Проблемът излезе наяве, когато партньорска банка в САЩ уведоми базираната в Обединеното кралство компания, че държи по-малко пари от очакваното. След това американското дъщерно дружество поиска парични инжекции от своята майка и пропускът беше отстранен през пролетта на 2022 г., съобщи FT. 

Бяха откраднати общо около 23 милиона долара, като някои средства бяха възстановени чрез преследване на тези, които са изтеглили пари в брой, което доведе до нетна загуба от около 20 милиона долара, добавя вестникът.

Revolut отказа коментар, когато се свърза с Bloomberg News.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации