18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

Кметът Коцев в Деня на социалната работа: Община Варна предоставя едни от най-качествените социални услуги в страната

Най-четени

Още публикации

Община Варна предоставя едни от най-качествените социални услуги в страната. Те са такива благодарение на усърдието, професионализма и човешките ценности на социалните работници. Задача на екипа ни е да обезпечим финансово усилията на специалистите в сферата. Това заяви днес кметът на Варна Благомир Коцев по време на събитие по повод Световния ден на социалната работа.

Професионалният празник беше отбелязан в Юнашкия салон. Тази година той протече под мотото „Споделено бъдеще за трансформираща промяна“.

В обръщението си към социалните работници, Коцев подчерта, че веднага след приемането на Бюджет 2024, Община Варна приоритетно е осигурила средствата за социални услуги в града за месеците януари и февруари. Това е доказателство, че ние ценим вашия труд и показва нашата ангажираност за най-уязвимите социални групи и хора, обърна се Коцев към участниците в събитието.

Поздравление по случай професионалния празник отправи и заместник-кметът с ресор социални дейности Снежана Апостолова. В несигурните времена, в които живеем – епидемии, войни, природни бедствия, климатични аномалии, нестабилна политическа и финансова среда, вашата работа е от изключителна важност за поставените в неравностойно положение, за децата и за хората с увреждания, подчерта Апостолова. 

На събитието Асоциация „Да съхраним жената“ – Варна  изрази специални благодарности към кмета за поставените от него обществено значими цели и приоритети в работата му за града. От асоциацията дариха и пиано  „Беларус“, което да превърне „Юнашки салон“ в културно средище за хората със специални потребности. 

В залата бяха изложени изделия, изработени от потребителите на социални услуги в града. Представени бяха есета на тема „Социалните услуги в бъдещето – мисия и визия“. Гости на събитието бяха още заместник-областният управител Изабела Иванова, Зорница Василева – председател на ПК „Социални дейности и жилищна политика“, Полина Христова – председател на Регионалната дирекция за социално подпомагане, доставчиците и ползватели на социални услуги, НПО, сдружения.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации