13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

ПП-ДБ призоваха президента да оттегли указа си за гласуването на кабинета „Габриел“

Най-четени

Още публикации

Представеният проектокабинет не е съгласуван с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Тоест, това е кабинет на ГЕРБ-СДС. Аз не искам да бъда номиниран в състава на този кабинет. Няма съгласие по текста на споразумението. По тази причина под него няма подписи на представители на ПП-ДБ.

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков.

Всичко това се случва в първия ден от връчването на мандата, въпреки имаше още седем дни. Нищо не налагаше такова бързане., смята той.

Кирил Петков заяви, че Мария Габриел се е поддала на натиск.

„Поддаде се на Борисов и сигурно на Пеевски. Жал ми е за нея, а за г-н Борисов ме е срам. Той не се появи нито за момент, не си вдигаше телефоните. Използваше четири жени, криеше се зад тях, защото нямаше мъжеството да каже, че не може да приеме следния кабинет. Вълкът козината си мени, но нравът не“, коментира той. „Днес Борисов избра своите страхове, своята дружба с г-н Пеевски пред България“, каза още Петков.

Габриел подписала споразумението, но само Христо Иванов го одобрил

„Такова чудо не е имало“, обяви ген. Атанасов.

„Г-н президент, половината от хората, които са посочени от вас като кандидат-министри, не са дали съгласието си за това. Оттеглете указа си“, призова лидерът на ДСБ.

„На второ място към председателя на Народното събрание – да не включва в дневния ред точката за гласуване на ново правителство“, каза още Атанасов.

„Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история“, сподели и Асен Василев.

снимка: ПП-ДБ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации