18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Тръмп за смъртта на Навални: Путин вероятно е замесен

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

„Не знам, може би, имам предвид възможно е, бих казал вероятно“, говореше несвързано експрезидентът на САЩ в интервю за „Фокс нюз“ в отговор на въпрос дали Путин носи отговорност за смъртта на Навални. 

„Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време… нещо необичайно е станало“, смята бившият стопанин на Белия дом.

Навални, който беше водещият критик на Кремъл, почина на 16 февруари в наказателна колония, припомня „Политико“. ЕС и САЩ директно обвиниха Русия за смъртта му и пристъпиха към налагането на нови санкции срещу Москва.

Но Тръмп, който доминираше на първичните избори на републиканците и в момента взема превес над държавния глава Джо Байдън в анкетите за предстоящия вот за Белия дом, досега беше сравнително неутрален в изказванията си за Путин. Освен това бившият президент многократно се зарече да спре помощта за Украйна и да принуди Киев да седне на масата за преговори с Русия. Тази негова позиция възмути западните съюзници. 

Той подчерта в интервюто си за „Фокс нюз“, че се надява да не му се налага да избира между това Путин да „погълне“ Украйна и да изпраща оръжия на Киев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации