16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

Любим пазар на Аспаруховци затваря

Най-четени

Още публикации

Любим пазар на жителите на квартал „Аспарухово“ в морската столица Варна, ще затвори съвсем скоро.

Пазар „Калин“ е открит през 1999 година и 25 години по-късно, ще затвори врати завинаги.

дума за частен имот, в който се предполага че ще изникне жилищна сграда. Мястото е на на топ локация в началото на квартала, до спирка „Калин“.

Теренът върху който е разположен пазар „Калин“ е частна собственост, каза за Радио Варна кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов. Има разрешение за поставяне на 9 преместваеми търговски обекти на площ от 150 кв.м. Имотът е частен и през 1999 година има изработен Подробен устройствен план, но той не е приложен и към момента няма издадено разрешение за строеж, каза Маринов. Той каза още, че собственикът на имота е направил предизвестие към наемателя на търговските обекти и на 30 април договора с наемателя ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Кметът на район Аспарухово каза още, че е направил проверка и към момента няма издадено разрешително за строеж от собственика на имота нито в районното кметство, нито в община Варна.

снимка: Google

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации